Kam vzít mámu? Nenáročný výlet - letecky, příroda, moře, Evropa.
Příští jaro chceme vzít mámu na "výlet". Nikdy neletěla a neviděla moře. Má kulatiny, tak jí to chceme dopřát. Poraďte kam po Evropě ji vzít? Co má ráda - těžko říct. Bude nadšená tak jako tak. Jen asi spíš preferuje přírodu než město. Představa - letiště, půjčený auto, airbnb... Ráda bych, abychom se vešly max do 5 - 10tis/os. s celou cestou. Je jí 60, takže žádná extrémní turistika. Předem díky za tipy.
Napadá mě třeba Itálie - Bergamo (tam jsou prakticky nejlevnější letenky), autem se potom dá do Benátek (ubytko a koupání někde v Lido), na přírodu Lago Di Garda.
Já bych se třeba nebál Neaople, na jaro se tam z Prahy letenky dají pořídit do 2000 (přes easyJet), pak rovnou z letiště přejet do přístavu (jezdí tam přímý bus MHD) a vyrazit třeba na Capri nebo Ischii. Na obou místech je hezky a z jara ještě nebudou tak extrémní ceny ubytování.
Presne jak pise Krystof, resila jsem letos to same a beru mamu na Ischii. Letenky Praha - Rim jsou za hubicku, vlakem se pak dostanete za hodinu a cca 16€/os do Neapole, odkud kazdou hodinu jezdi feri na Ischii :)
Kryštof Hájek napsal(a):Já bych se třeba nebál Neaople, na jaro se tam z Prahy letenky dají pořídit do 2000 (přes easyJet), pak rovnou z letiště přejet do přístavu (jezdí tam přímý bus MHD) a vyrazit třeba na Capri nebo Ischii. Na obou místech je hezky a z jara ještě nebudou tak extrémní ceny ubytování.
+1
Popřípadě bych zvážil i prodloužený víkend v Bergenu.
Ak je cieľom pobyt v jarnom počasí pri mori a je to prvé more v živote, asi by som to tiež nesmeroval na sever, ale skôr niekam do Stredomoria.
Celkom by som súhlasil s tým Neapolom, prípadne za pár drobných Bari a s požičaným autom kúsok nižšie, smer Monopoli... Alebo jarné Atény a autom niekam ku Korintu alebo do Argolidy...
Sarah napsal(a):Sári, kdy jedete? A na jak dlouho jedete?Presne jak pise Krystof, resila jsem letos to same a beru mamu na Ischii. Letenky Praha - Rim jsou za hubicku, vlakem se pak dostanete za hodinu a cca 16€/os do Neapole, odkud kazdou hodinu jezdi feri na Ischii :)
Možná stojí za zvážení i Maroko. Evropa to už není, ale pohodlně se tam od podzime dostanete přímo z Prahy s Ryanairem. Otočka se dá pořídit už od 2500,- Teplo tam na jaře zaručeně bude taky. Země bezpečná a s fungující infrastrukturou. Levné ubytování i levné exotické jídlo. Z Marrákeše se dá dělat spousta výletů - do pohoří Atlas, za vodopády Ouzoud, za velbloudy na Saharu nebo k moři. Pakliže máte vůči Africe/Maroku nějaké výhrady, ignorujte tento příspěvek. Spíš jsem chtěl jen ukázat možná netušenou možnost, která se do limitu vejde a splní přání taky ;)
Michal napsal(a):Maroco by se mi líbilo, jen jsem netušila, že bychom se mohly vejít do rozpočtu. Zkusím na to taky mrknout. Moc díky za tip.Možná stojí za zvážení i Maroko. Evropa to už není, ale pohodlně se tam od podzime dostanete přímo z Prahy s Ryanairem. Otočka se dá pořídit už od 2500,- Teplo tam na jaře zaručeně bude taky. Země bezpečná a s fungující infrastrukturou. Levné ubytování i levné exotické jídlo. Z Marrákeše se dá dělat spousta výletů - do pohoří Atlas, za vodopády Ouzoud, za velbloudy na Saharu nebo k moři. Pakliže máte vůči Africe/Maroku nějaké výhrady, ignorujte tento příspěvek. Spíš jsem chtěl jen ukázat možná netušenou možnost, která se do limitu vejde a splní přání taky ;)
Len aby neboli helomajfriendi z Marakeša veľký kultúrny šok, keď je to prvý let a prvé more. :) Ja by som začal asi naozaj skôr s európskou časťou Stredomoria.
Janeska napsal(a):Sári, kdy jedete? A na jak dlouho jedete?
Planuju to letos na zari, okolo 17. cca :) Plus minus tyden :)
jery napsal(a):Len aby neboli helomajfriendi z Marakeša veľký kultúrny šok, keď je to prvý let a prvé more. :) Ja by som začal asi naozaj skôr s európskou časťou Stredomoria.
Ono mi trochu i jde o to, aby zažila a viděla jinou kulturu, jiná místa. Pravdou je, že po Evropě je to asi kromě staveb všechno dost podobný. Uvidíme, zkonzultujeme to. :)
Sarah napsal(a):Tak potom doufám, že dáš vědět. ;)Planuju to letos na zari, okolo 17. cca :) Plus minus tyden :)
Maroko pre cloveka ktory nikdy nikde nebol by som neodporucal ... zo spravania miestnych su niekedy prekvapeni aj "skusenejsi" cestovatelia, vyssie zdravotne riziko ako v EU.
Svoju mamu by som zobral asi do Lisabonu, mesto je zaujimave, nedaleko krasna Sintra a Cabo da Roca ... hodinka vlakom a ste v Porte, resp na juhu krasne Algarve. Letenky vedia byt za dobru cenu do vsetkych miest, vlaky a prelety medzi mestami nie su drahe.
Janeska napsal(a): Ono mi trochu i jde o to, aby zažila a viděla jinou kulturu, jiná místa.
Itálie je tou jinou kulturou "obohacena" víc než dost...
cali napsal(a):@voughne +1... Mámu do Maroka ne, ani kdyby mě chtěla vydědit.
Presne, pro prvni vylet v klidu do Sorrenta a na Amalfi. Ale idealne rovnou busem z letiste v Neapoli, nevim jak by hodnotila primestske vlaky u Neapoli :D
Co třeba severní část Korfu ? Agios Georgios north, Arillas, Agios Stefanos.... Je tam klid, hezká příroda, spousta zajímavejch míst k vidění a pláže taky ujdou. Černocha jsem tam potkal akorát v Kerkiře :-) A let z ČR netrvá dlouho. Je teda lepší si tam aspoň na pár dní půjčit auto...
voughne napsal(a):Svoju mamu by som zobral asi do Lisabonu, mesto je zaujimave, nedaleko krasna Sintra a Cabo da Roca ...
A v centru Lisabonu si těch snědejch přátel taky užijete dosyta. ;)
V 2015 som tam ziadnych "snedych" nevidel, mozno sa to za 3 roky zmenilo ... ale trufam si povedat, ze su\budu na tom urcite lepsie ako Taliansko :)
Já bych se toho Maroka nebál. Obzvlášť pokud nechtějí města. Heloumajfrendy potkají i v Paříži, když jim budou vnucovat malé kovové ajfelovky. Spíš je tam potřeba umět aspoň pár slov francouzsky a trošku smlouvat. S angličtinou tam moc člověk nepochodí. Hygiena za mě OK, pokud člověk používá mozek a nejde do první putyky, co potká. To je stejné jako třeba v JV Asii.
P0kud to ma byt na Jare, tak do toho rozpoctu se vlezou treba i Kanarske ostrovy , ,pozdejii na jare by sly recke ostrovy, Korfu , Rhodos , Kreta , pripade treba Kypr Portugalsko ano , ale az zari , z te Italie bych volil Sardinii .zalezi ale jak brzo to ma na jare byt , brezen ,duben to je spis na ty Kanarske, od kvetna uz to muzou byt i ty recke ostrovy nebo Kypr ,Sicilie Krasna je taky na jare Madeira , ale tam uz se do 10000 /os, asi moc vejit neda , navic koupani na Madeire resi spis lodni vylet na Porto Santo ,,,Ubytovani pak pres Booking.com
Asi bych měla dodat, že máma není žádnej cimprlich. Je rybářka, tak je zvyklá na spaní ve stanu, autě nebo v karavanu atd. Je to normální ženská, žádná hogo fogo.
Z toho zdravotního rizika mám trochu strach. Přeci jen je jí 60. ;)
Ohledně termínu....je nám jedno, jestli to bude v únoru nebo v květnu.
Děkuji všem, pište prosím dál. Sestavím několik variant a dám jim vybrat.
Stačí, když začnu shánět letenky a ubytko (ať to bude kamkoliv) někdy v říjnu?
Jo a není to jen první cesta. S největší pravděpodobností bude i mámina jediná. Plánují autem robinsonádu v Chorvatsku,ale bůh ví, jestli to někdy zrealizují.
Moje jazyková vybavenost je angličtina a úplně trošičku španělština. Ani máma ani ségra jazyky neumí.
Já bych byl pro Jordánsko. Máma uvidí hned dvě moře, příroda úplně jiná než na jakou je zvyklá u nás v Evropě, podívá se do pouště. Můžete přespat ve stanu s Beudíny. Draho tam není, počasí na jaře bude příjemné, půjčení auta není problém. Určitě ocení návštěvu Petry. Letenky taky nebudou drahé ;-)